Op het eerste gezicht lijken dit snel geschetste lijntekeningen van ‘s wereld meest kenmerkende bouwwerken. Niets is minder waar! De bekroonde Spaanse fotograaf Pep Ventosa heeft deze landsymbolen toch echt gefotografeerd. Ieder van deze beelden bestaat uit een serie van tientallen samengevoegde foto’s. Ze creëren een abstractie van plekken die vanwege hun bekendheid een concrete plek in ons geheugen hebben gekregen. Ventosa daagt ons met zijn frisse en eigentijdse voorstelling getiteld The Collective Snapshot uit om op een andere manier ‘s werelds meest iconische landmarks te beleven.

Sydney Opera House

Golden Gate Bridge

Ponte Vecchio

Brooklyn Bridge

Eiffeltoren

Vrijheidsbeeld

Taj Mahal

Louvre piramide

Plein van de Hemelse Vrede

Palace of Westminster

Colosseum

Stonehenge

Twin Pagodas

Brandenburger Tor

Notre Dame Gargoyle

Deel
Tweet