bm

Wat op het eerste gezicht een knap staaltje Photoshop lijkt, blijkt in werkelijkheid bereikt met een oeroud likje verf. Painted Stripes is een fotoserie van de Londense fotograaf Benedict Morgan waarin de illusie wordt gewekt dat een eet- en slaapkamer digitaal bewerkt zijn met een gradiënt aan exact even grote, getinte stroken.

benedict-morgan1

The idea came from the process you do in the dark room when exposing different sections of the test strip to get the correct exposure. You end up with a striped image, each stripe darker than the next. So in these works instead of each line being exposed differently, they have been painted with different tones of grey. To achieve the test strip effect, the lines needed to be perfectly straight, so they were painted in perspective over the set giving the illusion that they are different levels of exposure.

benedict-morgan2
benedict-morgan3

Deel
Tweet