Het is je vast niet ontgaan. Gezichtsbeharing is in! Wil je weten welke baard, sik of snor het best bij jouw gezicht past? Lees dan verder.

Lang gezicht
Heb je net als Tom Ford een lang gezicht? Dan kan een baard je gezicht wat breder laten ogen en de scherpe randjes ietwat verdoezelen. Ga voor een baard die voller is op de zijkanten van je gezicht. Trim je snor en sik iets korter.

lang-gezicht

Vierkant gezicht
Heb je net als David Beckham een vierkant gezicht? Dan heb je veel keus! Het doel is om je gezicht wat langer te laten ogen. Laat bijvoorbeeld alleen een korte snor en sik staan. Of trim je snor en sik wat minder kort dan de zijkant van je gezicht.

vierkant-gezicht

Rond gezicht
Heb je net als Johnny Depp een rond gezicht? Voeg wat lengte en hoekigheid toe door je volledig te focussen op je snor en je kin. Scheer de zijkanten van je gezicht glad; laat je snor en/of sik groeien of trim ze.

Ovaal gezicht
Heb je net als Hugh Laurie een ovaal gezicht? Goed nieuws: je hebt alle keus! Bij deze gezichtsvorm past vrijwel elke baardstijl. Op dit moment is de zogeheten Low Cut Beard erg hip: een getrimde baard die nog veel korter getrimd doorloopt in de hals.

ovaal-gezicht

Klein gezicht
Heb je net als Aaron Paul een wat kleiner gezicht? Houd je gezichtshaar dan in proportie. Met veel gezichtshaar blijft er namelijk weinig gezicht over en dat ziet er maar maf uit. Ook kleinere gezichten hebben een bepaalde vorm. Kijk dus ook naar de tips die we hiervoor al gaven.

klein-gezicht

Groot gezicht
Heb je net als Andrea Pirlo een fors gezicht? Schroom niet om ook qua gezichtsbeharing fors uit te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een houthakkersbaard.

groot-gezicht2

Welke look je ook wilt, met de Philips Click & Style wordt het werkelijkheid. Dit revolutionaire 3-in-1 apparaat wordt geleverd met drie verschillende, opklikbare opzetstukken waardoor het zowel een scheerapparaat is als een trimmer en een bodygroomer.

scheren13

Deel
Tweet