1920px-Oxfam_East_Africa_-_A_mass_grave_for_children_in_Dadaab

De droogtecrisis in oost-Afrika in 2011 eiste een hoop levens. Hier staat een meisje tussen de graven van 70 andere kinderen in Dadaab in Kenia.

De crisis in Syrië levert een hoop ellende op, zeker ook voor kinderen. Volgens de internationale hulporganisatie Save the Children hebben zeker vijf miljoen kinderen acute nood aan hulp als gevolg van de Syrische burgeroorlog. Eén op de drie Syrische kinderen is wel eens geschopt, geslagen of beschoten. Maar het zijn niet alleen de kinderen van Syrië die onze aandacht verdienen.

Ook in Ethiopië is de situatie voor kinderen in crisis. Het weersverschijnsel El Niño heeft daar, versterkt door de algemene opwarming van de aarde, een flinke droogte veroorzaakt die naar verwachting voorlopig alleen nog maar zal verergeren. “Er zijn op dit moment wereldwijd maar twee situaties die in onze Categorie 1 vallen: Syrië en Ethiopië,” zegt Carolyn Miles, directeur van Save the Children. Als gevolg van de droogte zijn inmiddels bijna 400.000 kinderen ernstig ondervoed.

Bekijk hieronder de reportage die Al-Jazeera over deze onderbelichte crisis maakte:

Deel
Tweet