2560116219_6a97211d78_o

Wat maakt een goed en gelukkig leven? Geld? Roem? Vrijheid? Liefde? Het is een vraag waar de mensheid zich al millennia lang mee bezig houdt, en waar iedereen wel een mening over lijkt te hebben.

Maar wat niet veel mensen weten, is dat er ook grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. In een onderzoek van Harvard zijn 724 mannen bestudeerd om gegevens te verzamelen over hun werk, thuissituatie en gezondheid. Het onderzoek is gestart in 1938, en het loopt na meer dan 75 jaar nog steeds – een buitengewoon zeldzaam lange duur voor wetenschappelijk onderzoek.

Het is het meest grootschalige onderzoek naar gelukkig leven dat ooit is uitgevoerd. Het onderzoek is al toe aan zijn derde onderzoeksleider, professor Robert Waldinger, die in de onderstaande presentatie fascinerend vertelt over het onderzoek en welke drie belangrijke levenslessen je eruit kunt halen. Het maakt erg duidelijk waar een gelukkig leven vandaan komt…

Deel
Tweet