1457447493-idomeni-vluchtelingen-kamp-drone

Vlakbij het dorpje Idomeni, op de grens van Griekenland en Macedonië, verzamelt zich een groeiende groep vluchtelingen die hopen op doorgang naar Europa. De dronebeelden hieronder, die eerder deze maand gemaakt zijn, tonen een vluchtelingenkamp in volle groei.

Sinds de Republiek Macedonië haar grenzen heeft gesloten voor de vluchtelingen, verzamelen zich steeds meer mensen voor de grens. Naar schatting huisvest het kamp in Idomeni nu al rond de 14.000 vluchtelingen onder embarmelijke omstandigheden. Er is een groot tekort aan voedsel, de sanitaire voorzieningen kunnen de mensenmassa bij lange na niet aan en de hygiëne in het kamp, dat door de regenval van de laatste tijd grotendeels in een modderpoel is veranderd, doet denken aan een derdewereldland.

Onvoorstelbaar lijden

Babar Baloch, woordvoerder van het Vluchtelingenagentschap van de Verenigde naties, noemt de situatie in het kamp “onleefbaar” en spreekt van “onvoorstelbaar lijden“.

Ondertussen blijft de regen de barre omstandigheden in het kamp verergeren. In de video hieronder, die gisteren op Twitter werd geplaatst, is goed te zien hoe de armzalige tentjes waar mensen in verblijven bijna wegdrijven.

Deel
Tweet