earth hour

Vanavond is het Earth Hour, een wereldwijd initiatief dat mensen aanspoort tussen 20:30 en 21:30 lokale tijd een uur lang het licht uit te doen om zo een moment van besparing en bewustzijn te scheppen voor ons noodlijdende klimaat.

Om de aandacht te richten op Earth Hour publiceerde het Wereld Natuur Fonds dit hoopvolle filmpje, dat een verfrissende positieve toon aanslaat over de toekomst van onze aarde. De video begint met een oude vrouw rond het jaar 2100 en gaat terug in de tijd tot het heden, waarbij het laat zien hoe de wereld positief verandert als we tijdig de nodige acties ondernemen tegen klimaatverandering.

Hoe terecht een alarmistische toon over het klimaat en de toekomst van onze planeet misschien ook kan zijn: het is best verfrissend om het eens in een optimistisch licht te kunnen bezien. Hoe mooi zou het zijn om ooit terug te kunnen kijken op dit moment, vanavond, en te zien dat dát het moment was dat we actie ondernamen. Een mens mag dromen.

Deel
Tweet