trein

Een revolutionair, over-de-top transportmiddel nodig dat rechtstreeks uit een sciencefictionfilm komt gereden? Laat dat maar aan Japan over. Deze week onthulde de architect Kazuyo Sejima een ontwerp voor een trein die “op een aangename manier in het landschap versmelt”. Door middel van een weerspiegelende buitenkant schept de trein de illusie dat je er doorheen kan kijken. Een min of meer onzichtbare trein dus, discreet glijdend door het landschap als een glimmende scifi-worm. Alleen in Japan.

Het “subtiele, zachtaardige” ontwerp van de trein moet, als alles volgens plan verloopt, al in 2018 in het landschap verschijnen. Het zou een mooie toevoeging zijn aan de infrastructuur van het land dat eerder ook al een supersnelle magneettrein introduceerde die met 603 kilometer per uur rond de Fujiberg raast.

Deel
Tweet