self esteem

Waarom zijn sommige mensen die allerlei dingen bereiken in het leven zo onzeker, terwijl mensen die een heel alledaags bestaan leiden soms blaken van het zelfvertrouwen? Het is een vraag die, zeker als je zelf wel eens lijdt onder je eigen lage zelfvertrouwen, best aan je kan knagen.

Het lijkt erop dat zelfvertrouwen niet per se afhankelijk is van externe factoren, zoals hoeveel geld je verdient, of hoe goed je eruit ziet in een pak, of hoe groot je huis is. Zelfvertrouwen hangt voor het grootste deel af van factoren in jezelf.

The School of Life identificeert in het onderstaande filmpje de drie kernfactoren die bepalen of je tevreden met jezelf bent. Misschien verbaast het je, misschien ook juist niet, maar in ieder geval kan het helpen met het relativeren van je eigen misère – en andermans schijnbare succes.

Deel
Tweet