nappyman

Wat is er mis met een dutje doen op kantoor? Het ziet er misschien niet productief uit, maar toch zijn er steeds meer bedrijven die er het nut van inzien, want het mogelijk maken van een dutje voor je werknemers lijkt hun productiviteit namelijk sterk te vergroten.

Ontwerper Sharon Liverant, die in zijn tijd als architectuurstudent vaak nachten moest doorhalen in zijn studio, vindt ook dat er niks mis is met een dutje aan het bureau. Alleen moest er toch iets comfortabelers te verzinnen zijn dan wakker worden met een afdruk van een toetsenbord in je wang en een halve liter kwijl tussen de toetsen.

Daarom kwam hij op het idee om een apparaat te ontwikkelen waarmee je gewoon je bureau kunt ombouwen tot een comfortabele bedstee, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het apparaat, dat For The Rest heet, ziet er in eerste instantie uit als een vrij onopvallend soort van scherm tussen verschillende werkplekken, maar met een paar vouwen laat het zich transformeren tot een heuse relaxpod met een geluidsabsorberend kussentje, een soort lichtgewicht netje voor je schouders en stevige poot die het geheel in een ideale slaaphoek tegen je kwijlende gezicht gedrukt houdt.

3060631-inline-i-4-this-desktop-partition-transforms-into-a-place-to-nap-at-work

Natuurlijk zou het een beetje raar zijn als je dit ding morgen mee zou nemen naar kantoor en tegen de lunchpauze aan het tukken zou slaan. Kijk bijvoorbeeld maar naar de lamgeslagen reactie van de collega in de tekening hierboven.

Maar volgens Liverant kan het prima werken als er een omslag in de bedrijfscultuur komt: “Het idee van een dutje op het werk moet eerst stevig in het DNA van het bedrijf zitten voordat ons product echt geïntegreerd kan worden. Maar als dat eenmaal in de sfeer op kantoor zit ingebakken, zal niemand er meer een probleem mee hebben om een kort slaapje te doen zonder dat je daar veel privacy bij nodig hebt”, zegt hij. We zullen het zien.

Deel
Tweet