fb4

ToughGuysHaveFeelingsToo

Toen tekenaar Keith Negley zag hoe zijn zoontje soms problemen had met het uiten van zijn emoties als er iets fout ging, begon er iets bij hem te knagen. Het viel hem op hoe veel kinderverhalen eigenlijk doen alsof superhelden geen negatieve emoties kunnen hebben. Dit heeft alles te maken met het imago van ‘echte mannelijkheid’ in onze cultuur. Echte mannen huilen niet en echte mannen voelen zich nooit verloren.

Dat is geen goed voorbeeld voor mijn zoon, dacht Negley. En aangezien hij zelf toch tekenaar was besloot hij een eigen stripboek te maken dat juist op deze complexe gevoelens in gaat. Tough Guys Have Feelings Too is het verhaal van superstoere mannen die verliezen, en vervolgens op een hele menselijke manier daarop reageren.

Bekijk hieronder een selectie van de illustraties uit het boek, of koop het boek hier.

ToughGuys_preview_001

ToughGuys_preview_002

ToughGuys_preview_003

Deel
Tweet