the-chant-1

Daar loopt ze. Met wild kloppend hart, het bloed suizend in haar oren, stapt ze de juichende menigte tegemoet, de lichten in. Het stadion gloeit als een korenveld in de avondzon. Ze doet haar oordoppen uit, en het publiek scandeert haar naam, net zoals de mensen in de straten van Zuid-Soedan dat deden: “Margret! Rumat Rumat Hassan!” Dit moment is waar ze haar hele leven voor gewerkt heeft. Wat de uitslag ook wordt, Margret schrijft vandaag hoe dan ook geschiedenis.

Iedere atleet in de Olympische Spelen heeft wel een inspirerend verhaal, maar het verhaal van de 19-jarige Margret Rumat Rumat Hassan is zelfs in zulk illuster gezelschap met recht uitzonderlijk te noemen. Margret komt uit het piepkleine, straatarme landje Zuid-Soedan, wat vijf jaar geleden nog niet eens een land was. Deze zomer zal ze voor het eerst uitkomen als hardloopster in de eerste Olympische Spelen waar haar kersverse landje aan deelneemt sinds het in 2011 onafhankelijk werd verklaard van Soedan.

In bovenstaande video, “The Chant”, wordt Rumat Rumat Hassan gevolgd in de aanloop naar de Zomerspelen. Met een setje draadloze oordoppen in die ze van Samsung heeft gekregen stapt ze krachtig en zelfverzekerd voort onder het oog van de camera.

De video, gemaakt voor een nieuwe campagne van Samsung, legt prachtig de nadruk op het overwinnen van obstakels bij het bereiken van je dromen. De slogan, “Do What You Can’t”, resoneert krachtig met het verhaal van Rumat Rumat Hassan, die ondanks de verlammende armoede in haar plaats van herkomst, waardoor ze zelfs soms dagen niet eens aan eten kon komen, toch altijd haar doel scherp in het oog is blijven houden.

the-chant-hero (1)

Het is een inspirerend verhaal van onwaarschijnlijke doorzettingskracht tegen overweldigende hindernissen. Wij blijven het verhaal van Margret Rumat Rumat Hassan in elk geval volgen.

#DoWhatYouCant

Deel
Tweet