Een nieuw onderzoek van de Boston Consulting Group laat zien in welke Europese landen je het beste kan wonen, op basis van ‘het algemene welzijn’. Er werden maar liefst 44 indicatoren gebruikt om die welzijnsfactor te meten.

Onder andere werkloosheid, inflatie, ziektes, levensverwachting, kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs, staat van het milieu, kwaliteit van de infrastructuur, corruptie en vrijheid van pers droegen allemaal bij aan die welzijnfactor. En daar wordt nog behoorlijk verschillend in gescoord in Europa.

Zoals je misschien al verwacht doet West-Europa het stukken beter dan het voormalig Oostblok, maar wat ik zelf niet had verwacht is dat er maar één land in heel Europa hoger scoort dan ons eigen kikkerlandje. Ik bedoel, soms lijkt het alsof het leven hier niet zo chill is, dan wordt er te veel gezeken over van alles en nog wat, maar door dit soort onderzoeken besef je weer hoe goed we het hier eigenlijk hebben.

best-countries-to-live-europe

Kaart gemaakt door datavormgever Jakub Marian

Deel
Tweet