camera_eat_first_1

CC BY-SA 4.0

Ik heb er altijd een beetje een hekel aan als iemand me verbiedt om te zeggen dat ik honger heb, omdat ze “in Afrika pas écht honger hebben”, en ik dus alleen maar trek heb. Wat een onzin. Ook hier in Nederland bestaat heus wel een verschil tussen simpelweg zin hebben om iets te eten (trek) en eten nodig hebben omdat je anders van je stokje valt (honger). In Afrika hebben ze ook honger, maar waar je dan op doelt is toch eerder ‘hongersnood’.

Je kunt net zo goed alle instagrammers die graag met hun voedselplaatjes pronken zeggen dat ze niet zo opschepperig moeten doen. Ja leuk, dat je zo’n gastronomisch hoogstandje op tafel kunt zetten. Maar in Ethiopië ondertussen…

Campagne tegen voedsel op Instagram

Welnu, het Amerikaanse boterbedrijf Land O’Lakes heeft het idee bedacht om juist instagrammers wat gas terug te laten nemen in hun pronkgedrag. Hun nieuwe campagne heet Delete to feed, en de bedoeling is dat ze voor ieder voedselplaatje dat iemand van zijn instagrampagina verwijdert elf maaltijden schenken aan de voedselbank Feeding America. Het doel is dus tweeledig: meer voedsel voor mensen die het zelf niet kunnen betalen, en minder eentonige latte art of supergezonde quinoagerechten op je tijdlijn.

Deel
Tweet