screenshot-2016-09-23-10-37-32

Sommige mensen hechten er waarde aan om zichzelf af en toe genadeloos de grond in te boren. Dan vinden ze zichzelf lelijk, dom, onhandig, of dat allemaal tegelijk, en kunnen ze dat niet vaak genoeg benadrukken. Waarom? Geen idee. Misschien is het een manier om andere mensen die je zogenaamd lelijk, dom of onhandig vinden alvast voor te zijn, zodat zij je niet meer zullen beledigen. Ofzo.

Tot zover de amateurpsychologie omtrent sadistisch-onzekere mensen. Wat nu rest is een advies waar zelfkastijders daadwerkelijk iets aan zouden kunnen hebben: beeld je in dat je recht tegenover een hele jonge versie van jezelf staat, een onschuldig kind, en je diegene maar eens heel duidelijk maakt hoe lelijk, dom of onhandig hij of zij wel niet is. Want dat vind je, toch?

In de video van beautyblogger Rachel Levin zie je hoe moeilijk het is om dat te doen, en hoe vreemd het dus eigenlijk is om jezelf zo naar beneden te halen:

Deel
Tweet