7676624400_2_3_1-2

Goed gejat is beter dan slecht bedacht, is een wijs gezegde onder mensen die niet gezegend zijn met al te veel creativiteit. Maar dan moet je het dus wel ook echt goed jatten, en niet zo halfbakken zoals Zara het bijvoorbeeld afgelopen zomer deed:

De Californische illustrator Tuesday Bassen had de modegigant al snel door, en stuurde er haar advocaat op af. Niet lang daarna haalde Zara de desbetreffende kledingstukken uit de schappen.

Je zou zeggen dat je als groot bedrijf wel een les leert uit dit soort voorvallen, maar toen ik vanochtend op Twitter keek bleek dat toch een valse hoop. Niemand is veilig voor de plagieerdrift van Zara, zelfs een onschuldige supermarkt niet:

Je ziet het goed: Zara kopieert nu ook al de Albert Heijn-blouse. Of de ontwerpers hebben een nieuwe mijlpaal bereikt in hun collectieve inspiratiedip, of het is een wel heel lollige speling van het lot. Hoe dan ook zou ik iedereen willen afraden om deze oversized blouse te dragen wanneer je boodschappen doet in deze supermarkt, tenzij je het geen bezwaar vindt om constant te worden gevraagd of er nog kristalzegels zijn.

Deel
Tweet