screenshot-2016-10-10-14-21-35

Je kunt wel zeggen dat hoge bomen veel wind vangen, maar dat geldt al helemaal voor de windturbines van het Franse bedrijf NewWind. Dat zijn speelse decoraties voor in je achtertuin, die windenergie kunnen opslaan. Bomen waarvan je nooit de bladeren hoeft te rapen wanneer het herfst wordt – ze kosten je geen energie, maar levert het juist op.

Genoeg stroom voor een heel gezin

Een zo’n boom kan 3,5 kilowatt aan energie produceren, wat voldoende moet zijn om een meerpersoonshuishouden van genoeg stroom te voorzien. De bladeren bewegen al bij een klein briesje: een windsnelheid van 7 kilometer per uur – windkracht 2 op de schaal van Beaufort – is meer dan genoeg.

Momenteel staan er al veertig van dit soort bomen in Parijs, en als we de video hieronder mogen geloven zullen ze ‘zeer binnenkort’ op grotere schaal worden geproduceerd. Misschien een goede aanvulling op windmolens, die volgens velen een vervuiling zijn voor het vergezicht op onze stranden. Zoiets kun je deze bescheiden boompjes toch moeilijk kwalijk nemen.

Deel
Tweet