nature-1367679_1920

Van alle online zoekmachines, is Ecosia misschien wel een van de sympathiekste. Sinds de oprichting in 2009 is het namelijk zo dat het platform 80% van zijn advertentie-inkomsten schenkt aan de bescherming van regenwouden, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Niet lang geleden maakte Ecosia bekend dat er inmiddels 5 miljoen bomen zijn geplant – en dat getal groeit nog altijd gestaag.

Lokale projecten in Madagaskar

De opbrengsten gaan bijvoorbeeld naar lokale projecten in Madagaskar, waar ze nieuwe bossen aanplanten om ontbossing tegen te gaan. Zo’n project heeft meer voordelen dan je denkt: het is niet alleen goed voor het plaatselijke ecosysteem, maar ook voor de werkgelegenheid: de arbeiders komen allemaal uit de omgeving. Daarnaast zorgende bomen voor een beter klimaat, schone lucht, biodiversiteit, en voorkomen ze overstromingen.

Deel
Tweet