1193457-3

Dat de Russische regering niet zoveel heeft met niet-heteroseksuelen, werd een paar weken geleden maar weer eens duidelijk toen de website Deti-404 op zwart ging. Het ging om een online platform voor jonge LHBT’ers – ‘Deti’ betekent ‘kinderen’ in het Russisch. De eigenaar van de website, Yelena Klimova, had eerder al een boete ontvangen voor het verspreiden van ‘homopropaganda.’

Dit is slechts één voorbeeld. Een andere is de Russische ambassade in het Verenigd Koninkrijk, dat recentelijk het volgende tweette:

Wat je ziet is dus een gespierde beer (Rusland) die aan een stelletje zielige spaarvarkens (Europa) laat zien hoe sterk hij wel niet is. De poort waaronder de varkentjes staan doet met een beetje fantasie denken aan die van Auschwitz, met als grootste verschil dat er niet Arbeit macht frei staat geschreven, maar een aanduiding voor de Eurozone. Achter muur van grafstenen is een regenboogvlag te zien.

Dat is eng. En de tekst in de tweet zelf maakt het er niet bepaald beter op, want wat er eigenlijk staat is dit: Wij Russen hebben de zaakjes beter onder controle dan die smerige beesten uit het westen. Met dat LGBT-gejank.

Het is overigens niet de eerste keer dat het account laat weten het niet zo op die mietjes uit het Westen te hebben. En ook niet dat ze een beer gebruiken om dat punt duidelijk te maken.

Deel
Tweet