Screenshot

Screenshot via

Studenten hebben vaak de grootste moeite om een betaalbare woning te vinden, en bejaarden kunnen wel wat gezelschap gebruiken. Vanuit die gedachte hebben er in Nederland de afgelopen jaren meerdere initiatieven plaatsgevonden om hen dus gewoon maar met elkaar samen te laten wonen. In bejaardentehuizen, zoals verzorgingstehuis Humanitas in Deventer en het Utrechtse Tolsteeg. Studenten kunnen er voor weinig, of zelfs geen geld een kamer betrekken en de ouderen kunnen de vruchten plukken van een wat jeugdigere leefomgeving.

Wisselwerking tussen jong en oud

Twee vliegen in één klap dus. Dat vindt ook het Amerikaanse mediabedrijf ATTN, dat de onderstaande video aan dit sympathieke plan heeft gewijd. De opnames komen uit Deventer, waar de student Jurriën Mentink zelf een inkijkje bood in de bijzondere woonsituatie. Diezelfde Mentink hield eerder dit jaar een TED-Talk over de wisselwerking tussen jong en oud.

Laten we hopen dat het inspireert tot meer van dit soort initiatieven. En mocht dat tegenvallen, dat jongeren op z’n minst wat vaker bij oma op bezoek gaan. Vindt ze gezellig.

Deel
Tweet