Afbeelding via

Afbeelding via

Een tijdje terug schreven we over een paar Japanse politici die deden alsof ze zwanger waren – ze wilden Japanse mannen aansporen om meer bij te dragen aan het huishouden. En nu viel ons oog op een stel Chinese mannen die het metronetwerk van Chengdu onveilig maken. Mannen met een buikje, die hun medereizigers eraan willen herinneren dat ze wat vaker op zouden mogen staan voor zwangere vrouwen.

Ik zie een verband.

Natuurlijk, Japan en China zijn twee verschillende landen, maar ergens hoop ik toch dat het een met het ander te maken heeft. Dat er langzamerhand een beweging plaatsvindt. Een Aziatische emancipatiegolf, zich uitend in mannen die een kind baren.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea hebben ze overigens ook iets slims bedacht voor precies hetzelfde probleem. Zodra een zwangere vrouw een metro binnenstapt, gaat er via een bluetooth-verbinding een roze lampje branden, waardoor andere reizigers weten wat ze te doen staat.

We zullen wel zien waar dit eindigt.

Screenshot via

Screenshot via

Deel
Tweet