Screenshot: YouTube-kanaal KiesKuzu, via

Screenshot: YouTube-kanaal KiesKuzu, via

Goed nieuws trof ons begin vorige week. Tunahan Kuzu, de partijleider van DENK, gaf in een filmpje op zijn eigen splinternieuwe YouTube-kanaal aan te gaan vloggen. YES. Eindelijk een inkijkje in de fascinerende gedachtegang van deze nu al legendarische beweging.

Dat Kuzu deze aankondiging eventjes snel deed vanuit zijn eigen auto, en verder niet eens de moeite nam om de muziek die uit zijn speakers knalde even wat zacht te draaien (of uit te doen, ook een optie), beloofde alvast veel goeds.

Zaalvoetballen

Vrijdag was het eindelijk zover. Te zien was onder andere hoe Kuzu ‘s ochtends het partijkamertje binnenloopt, hoe hij in de auto zit, dat hij babbelt met de oprichters van de eerste Nederlandse Facebook-pagina voor Somalische Nederlanders, nog een keer in de auto zit, en een potje gaat zaalvoetballen.

Hij en zijn partijgenoot Farid Azarkan verloren overigens hopeloos.

screenshot-2016-10-31-10-49-18

Verder werden hier en daar worden wat partijpunten geëtaleerd, vrij geforceerd meestal. Zoals in het begin, waarin de voice-over vraagt wat er vandaag op het programma staat, maar Kuzu die vraag nog eventjes uit wil stellen – eerst nog even benadrukken dat het verkiezingsprogramma van de PvdA nogal overgenomen lijkt te zijn van DENK. En oja, nog snel iets over de Zwarten Pieten-minnende Halbe Zijlstra: “Dan zie je hem helemaal afgaan bij Pauw, daar geniet je toch van!”

(Over dat laatste kunnen we overigens wel een klein beetje meepraten)

Johan Derksen

In het partijkamertje gaat Kuzu nog eventjes door over Johan Derksen – “Hij wordt echt geraakt in zijn egoïstische ik, hè?” – wat vrij abrupt wordt onderbroken door de voice-over, die hem vraagt wat voor koffie hij eigenlijk drinkt. De Lungo Forte, vertelt Kuzu heel serieus, en ‘forte’ staat meestal voor sterk. Dus dat.

Mocht je dit alles zelf willen zien, dan kan dat hieronder. De vlog duurt wel twintig minuten – mocht je dat te lang vinden, dan zou ik je willen aanraden om toch op z’n minst de eerste zes seconden af te spelen. En dan goed te luisteren wat er eigenlijk gezongen wordt.

Deel
Tweet