1-internet-funny-imagines-what-be-like-trumpnarratesplanetearth-twitter

Waarschijnlijk hoef ik je niet te vertellen dat Donald Trump wel eens gezegd heeft dat klimaatverandering een Chinees complot is, want sinds zijn verkiezing struikelden media over elkaar heen om die opmerkelijke zienswijze nog eens een keer aan te stippen. Hoe dan ook maken veel mensen zich zorgen dat hij zal breken met het klimaatakkoord van Parijs en het Clean Power Plan zal intrekken – een maatregel waardoor elektriciteitsbedrijven hun CO2-uitstoot moeten beperken.

Je zorgen uitspreken over zijn klimaatontkenning is inmiddels zo gangbaar geworden, dat er druk naar nieuwe manieren wordt gezocht om deze op een toch nog originele manier te ventileren. Een van deze manieren is door je smart te delen op Twitter, onder de hashtag #TrumpNarratesPlanetEarth. Het uitgangspunt: wat zou er gebeuren wanneer Planet Earth wordt ingesproken door Donald Trump?

Een soort Chuck Norris-grappen

Het doet een beetje denken aan Chuck Norris-grappen. Een cruciaal verschil is alleen dat het bij Chuck Norris gaat om zijn onuitputtelijke kracht en onverzettelijkheid, en het bij deze tweets draait om Trumps gewoonte om zijn oren dicht te stoppen wanneer iemand begint over de overmatige CO2-uitstoot. Het feit dat hij ondertussen wel de president wordt van een van de machtigste landen ter wereld, geven die grappen alleen een wat misselijkmakend bijsmaakje.

Desalniettemin: hier een stel #TrumpNarratesPlanetEarth-tweets.

Deel
Tweet