Screenshot via

Screenshot via

Het is al een tijdje een ding om in een bepaalde ruimte met een willekeurige groep mensen verstijfd stil te blijven staan, terwijl er ondertussen iemand een filmpje van maakt en dat vervolgens online sodemiedert. Kom, hoe heet dat nou ook alweer. Oja! De Mannequin Challenge. Iedereen doet er aan mee – zelfs dieren! En hoe!

Nu is er weer iets anders waar iemand een filmpje van maakt en vervolgens online sodemiedert. En deze social media hype is zowaar een tikkeltje politiek geladen, in tegenstelling tot de Mannequin Challenge (of dat moet een metafoor zijn voor de trage vooruitgang van het Catshuisoverleg, of het articulatietempo van Ivo Opstelten. Waarschijnlijk niet). Het gaat namelijk over, jawel, Donald Trump.

Hard wegrennen

Het heet Trump’s coming, en is op te vatten als een soort spin-off van Andy’s coming, waarbij het de bedoeling is dat één iemand heel hard ‘Andy’s coming’ roept en iedereen plotseling doet alsof ‘ie dood neervalt. En die is weer gebaseerd op een scène uit Toy Story.

Trump’s coming is eigenlijk precies hetzelfde, behalve dan dat mensen niet zozeer dood neervallen, maar zo hard mogelijk wegrennen. En ‘Trump’ roepen in plaats van ‘Andy,’ natuurlijk. Het is verder niets meer dan een nieuw dingetje dat middelbare scholieren opeens zien als manier om zich te vermaken, maar tegelijkertijd ook een redelijk accurate illustratie van hoe vrij veel mensen zich voelden op de ochtend van 9 november 2016. Het gevoel dat zei: wegwezen hier.

Ook deze social media hype is overigens niet voorbijgegaan aan het dierenrijk:

Deel
Tweet