Screenshot via

Screenshot via

Wat is nou een fijne plek voor een uitgebreid, goed gesprek? Juist, de eettafel. Bereid een smakelijke maaltijd, trek een lekker flesje wijn open en zet een tafelgenoot tegenover je met een beetje een luisterend oor, en de verder volledig ongedwongen zoektocht naar diepgang kan beginnen.

Volgende stap: waar gaan we het eens over hebben? Moet je helemaal zelf weten natuurlijk, maar als het aan de campagne #EarthToDinner ligt, mogen we wel wat vaker met elkaar praten over klimaatverandering. Te beginnen op 12 december, de verjaardag van het klimaatakkoord in Parijs.

Gespreksstarters

Is dat niet een beetje geforceerd, of juist ongericht? Hangt er maar net van af wat je er zelf van maakt. De initiatiefnemers hebben zelf alvast wat gespreksstarters voorgesteld, mocht je er echt niet uitkomen. En over het algemeen gaat het natuurlijk om bewustwording, en de wens om dit thema nog nadrukkelijker op onze collectieve agenda te krijgen. Of op tafel, dus eigenlijk.

Bekijk hieronder de campagnevideo:

Deel
Tweet