Foto's: Modern Nativity, via

Foto’s: Modern Nativity, via

Wie tegenwoordig op kraamvisite gaat, doet er goed aan een klein presentje mee te nemen voor de pasgeborene. Wat het precies is maakt niet eens zoveel uit, want het gaat om het gebaar. Ik bedoel, toen Jezus Christus werd geboren wisten de drie wijzen uit het oosten misschien ook niet zo goed wat ze nou met de pasgeboren Zoon van God aanmoesten, maar toen ze op de op de proppen kwamen met goud, wierook en mirre vonden zijn ouders het natuurlijk hartstikke sympathiek.

Nu zouden de meeste ouders goud, wierook en mirre wellicht weer wat oubollig vinden. Dat hele kerstverhaal is sowieso best passé, dacht de Amerikaanse Casey Wright een keer met een stel vrienden, dus ontwierpen ze een kerststalletje dat naadloos aansluit op het huidige tijdperk: de Hipster Nativity Set. En zoals de naam al doet vermoeden is dit hebbedingetje allesbehalve mainstream.

Geschenkboxen van Amazon

De drie wijzen arriveren per Segway bij het stalletje met geschenkboxen van Amazon, terwijl Josef een selfie maakt met het kindeke Jezus en Maria, terwijl laatstgenoemde ondertussen een latte drinkt. De stal heeft zonnepanelen op het dak, en de koe krijgt glutenvrij voer – laten we inderdaad wel even rekening houden met onze planeet.

a-nativity-set-but-with-hipsters-is-all-we-want-for-christmas8-805x426

De makers vertellen aan Mashable dat ze tot nu toe zeer uiteenlopende reacties hebben gekregen. “Of mensen vinden het hilarisch, of ze vinden het heiligschennis, en we mogen branden in de hel. Daar tussenin zit eigenlijk niets.”

Wil je er eentje hebben? Het hipsterstalletje kost 129.99 dollar per stuk (ongeveer 122 euro), en dat is nog zonder de verschepingskosten van 79 dollar. Maar goed, authenticiteit is natuurlijk ook wat waard.

Deel
Tweet