Screenshot via

Screenshot via

Je zult het ongetwijfeld wel doorhebben, maar het is dus winter. Terwijl wij onszelf bezighouden met waar we de kerstdagen spenderen of welk Sinterklaas-cadeautje je nou moet kopen voor die aangetrouwde achterneef, hebben mensen in vluchtelingenkampen wel iets anders aan hun hoofd: zichzelf warm houden. En daar is eigenlijk maar weinig voor nodig, laat een nieuwe video van Unicef UK zien.

Dekens

In de video verzamelt een Syrisch meisje allerlei spullen om vuur te kunnen maken. Dan vindt ze een teddybeer, die ze innig vasthoudt. Maar helaas moet zelfs die opgeofferd worden voor een beetje warmte.

Unicef roept hiermee op tot een kleine donatie, zodat de organisatie dekens en winterpakketten kan uitdelen aan kinderen op de vlucht. Bekijk hieronder de video van het Syrische meisje:

Deel
Tweet