yourshot1

Er wordt nog altijd flink getwijfeld of het klimaat wel echt zo hard verandert als beweerd wordt, en het helpt wat dat betreft niet mee dat het zich niet zo makkelijk in beeld laat vangen. Klimaatverandering verloopt zeer geleidelijk, en probeer die geleidelijkheid maar eens vast te leggen.

Wat zich wél makkelijk in beeld laat vangen, zijn de effecten van klimaatverandering. En aangezien we die niet vaak genoeg onder ogen kunnen zien, heeft National Geographic de fotocompetitie YourShot in het leven geroepen: een wedstrijd waarbij mensen van over de hele wereld foto’s kunnen insturen van de nu al zichtbare gevolgen van klimaatverandering.

Op de foto’s zijn bijvoorbeeld verloren walrussen en pinguins te zien tussen smeltend ijs, en een ijsbeer die aangevallen wordt door honden omdat hij noodgedwongen in bewoond gebied op zoek moet naar voedsel. De hele verzameling indrukwekkende inzendingen is hier te bekijken. Hieronder alvast een paar voorbeelden:

Deel
Tweet