Screenshot via

Screenshot via

Als we de nieuwe kaart van Information is Beautiful moeten geloven, is ieder land wel ergens goed in. Of het nu gaat om niertransplantaties uitvoeren, veel vrouwen met overgewicht hebben of journalisten opsluiten.

Op de wereldkaart kun je van bijna ieder land aflezen waar het goed in is. Dat wil zeggen: op welk gebied dat land het beter doet dan alle andere landen. Dat België ‘niet contant betalen’ als talent toegewezen heeft gekregen, betekent dus niet dat ze dat beter doen dan alle andere dingen die ze in België doen. Maar het betekent wel dat onze onderburen vaker met pin betalen dan de rest van de wereld. Kunnen ze toch maar even mooi in hun zak steken.

Het ‘talent’ van ieder land baseren de makers op verschillende bronnen, die ze op een rijtje hebben gezet in dit dit handige Google Docs-bestandje.

‘Velociraptors’ en ‘dood’

Mongolië mag ook trots zijn: daar zijn ze blijkbaar heel goed in ‘velociraptors.’ Wetenschappers hebben daar de meeste velociraptor-fossielen gevonden en veel onderzoek gedaan. Het continent Afrika blinkt uit in minder plezierige zaken, want het is daar een grote kluwen aan negativiteit, zoals kindsterfte en auto-ongelukken. Het talent van Zuid-Afrika is zelfs ‘dood.’

Hier in Nederland is het gelukkig een stuk gezelliger, want wij zijn heel goed in koffie drinken. Bekijk het Europese deel van de kaart hieronder, of klik erop voor de volledige versie:

iib2

Deel
Tweet