book-and-bed

Hotels en hostels hebben overal wel zo’n beetje hetzelfde concept, namelijk kamers met een of meerdere bedden. In Japan doen ze dat natuurlijk weer nét even anders. Daar kun je slapen in een van de vele capsulehotels, met – de naam zegt het al – op elkaar gestapelde capsules in plaats van kamers. Of in het Henn-na hotel, waar alle werknemers robots zijn. Sinds vorige maand kan er weer een unieke slaapplek aan het rijtje worden toegevoegd: Book And Bed.

Slapen tussen de boeken

De keten bestaat vooralsnog uit twee vestigingen, één in Tokio en de ander in Kyoto. In deze hostels kun je letterlijk slapen tussen de boeken. De bedden zijn een soort stapelbedden, maar dan in een boekenkast. In beide hostels staan bijna 5000 boeken in het Engels en Japans, dus er is genoeg te lezen. Mocht je niet in slaap kunnen komen, dan is er in ieder geval genoeg gelegenheid om je ogen eens flink moe te maken.

Voor een slaapplek bij Book And Bed moet je natuurlijk wel eerst even naar Japan vliegen. Als dat toevallig op de planning staat, heb je al een slaapplek voor 35 euro per nacht. En anders kun je je tegoed doen aan de foto’s hieronder:

Deel
Tweet