screenshot-2016-12-06-17-31-54

Een veelgehoorde kritiek op de voetballers van tegenwoordig is dat ze, behalve vaak achterlijk rijk zijn, ook vaak achterlijk veel tatoeages op hun lichaam laten zetten. Soms zijn die best mooi, soms ook totaal niet. En af en toe zijn ze ook een beetje onbenullig.

Kindermishandeling

Hoe dan ook zijn deze voetballers getekend voor de rest van hun leven – laserbehandelingen daargelaten. Wie óók de rest van hun leven getekend zijn, zijn kinderen die het slachtoffer zijn van geweld. Dat is ongeveer de gedachte achter een videoclip van David Beckham, waarin zijn tatoeages veranderen in kleine mini-verhaaltjes, die oproepen om kindermishandeling tegen te gaan.

David Beckham is ambassadeur van UNICEF, en richt zich met zijn project 7: The David Beckham UNICEF Fund in het bijzonder op geweld bij kinderen. En dat is maar goed ook, want de sporen die kindermishandeling kan achterlaten zijn lastig uitwisbaar.

Deel
Tweet