A photo posted by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on

screenshot-2016-12-08-16-44-08

Dit is Ramzan Kadyrov, de president van Tsjetsjenië. Kadyrov is niet bepaald een watje. En niet alleen omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor een dictatoriaal schrikbewind en een flink aantal politieke moorden – hij is een fanatiek kickboxer, en neemt die roeping bloedserieus. Zo serieus dat hij ook gewoon zijn zoontjes van negen, tien en elf jaar oud liet meedoen in een MMA-ringgevecht.

Kadyrov houdt van meerdere vechtsporten – ook worstelen behoort tot zijn specialiteiten. En omdat het natuurlijk ook maar saai is om altijd maar met mensen te moeten vechten, probeerde hij er wat variatie in te krijgen door het ook tegen wat taaiere tegenstanders op te nemen. Zoals slangen:

De Tsjetsjeense president heeft daarnaast een liefde voor huisdieren. Maar in plaats van een kanarie of een chihuahua te nemen, voelde hij er meer voor om een tijger en leeuw in huis te halen. Want ja, conventionele huisdieren zijn ook maar zo conventioneel.

Zelfs de taak om een land te besturen mocht wat hem betreft wel wat spannender. Om een nieuwe persoonlijke assistent te vinden, liet hij daarom een realityserie uitschrijven. De achtdelige serie werd gewonnen door een zekere Filip Varichenko. Deze winnaar is pas 24 jaar, maar mag nu toch maar even meewerken aan het strategische beleid van het land.

A photo posted by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on

Dat Kadyrov graag buiten de kaders denkt, laat hij ook graag zien aan de buitenwereld – hij deelt een groot deel van zijn leven op Instagram. Hierboven zie je bijvoorbeeld hoe hij met allemaal andere breedgeschouderde oermannen op de foto gaat, die weliswaar niet zo mannelijk zijn als hijzelf, maar toch vrij mannelijk. En tijdens een officiële staatsbijeenkomst verschijnt hij heus niet netjes in pak. Een ridderharnas vindt hij gepaster.

A photo posted by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on

Deel
Tweet