Screenshot via YouTube

Screenshot via YouTube

Het wekt inmiddels allang geen verbazing meer als er weer eens een nieuwe politieke partij ten tonele verschijnt met een ietwat onconventioneel partijprogramma. Zijn we net gewend aan de Partij voor de Niet-Stemmers, kunnen we ons alweer opmaken voor een partij waarvan de leden rechtstreeks kunnen meestemmen in de Tweede Kamer.

Goed, of dat allemaal goed werkt kun je je afvragen, maar ze worden in ieder geval serieus genomen. En dat is iets dat de Vrije Democratische Partij van voormalig visboer Burhan Gökalp nog maar moet zien te bewijzen – hij is zelfs al aangeklaagd door Bureau Discriminatiezaken, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan discriminatie van homo’s en joden. Of dat terecht is? Tja, oordeel zelf:

In een interview met RTV Noord-Holland legt Gökalp uit waar zijn partij nog meer voor staat. Naast de afschaffing van het homohuwelijk – een van de hoofdpunten – is hij ook onder andere van mening dat het Anne Frank-huis moet sluiten.

“Vroeger was dat een mooi idee, om te herinneren wat er toen gebeurd is. Maar kijk nu bijvoorbeeld naar PVV-aanhangers, die laten zien dat Nederlanders niets geleerd hebben van wat er in de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Het gaat namelijk dezelfde richting op nu. Dus dan hebben we dat Anne Frankhuis niet meer nodig.” En: “We moeten niet investeren in een dode. We moeten investeren in levende mensen.”

‘Joden zijn erger dan de duivel’

In een andere tweet noemde hij joden ‘erger dan de duivel’ – reden genoeg voor PowNews om even bij hem langs te gaan. Is het niet een beetje gek dat hij zegt op te komen voor racisme, terwijl hij daar zelf ook wel een handje van heeft? Nou ja, de duivel is wel gewoon zachtaardiger, en dat mag hij best zeggen.

Hieronder nog wat punten uit het partijprogramma. Succes ermee.

Deel
Tweet