Afbeelding: robmcm (CC BY-SA 2.0)

Afbeelding: robmcm (CC BY-SA 2.0)

Er zijn in Nederland weinig plekken waar je heel lang geen mens tegenkomt – wat wil je ook, met 17 miljoen inwoners op zo’n klein stukje grond. Ook de rest van de wereld moeten we delen met steeds meer mensen. Gelukkig zijn er nog altijd genoeg plekken op deze aardbol waar je naar toe kunt vluchten, mocht je er even helemaal klaar mee zijn, en het YouTube-kanaal RealLifeLore heeft voor je op een rijtje gezet welke dat dan mogen zijn. Je moet er trouwens wel wat voor over hebben om zo ver mogelijk verwijderd te zijn van je medemens: de geïsoleerde plekken zijn vooral afgelegen eilanden, die vanzelfsprekend geen vliegveld hebben.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is één van die eilanden. Er wonen wel wat mensen, 246 om precies te zijn, maar het is de meest afgelegen samenleving op aarde; de dichtstbijzijnde beschaving is 2000 kilometer verderop, op het eiland Sint Helena. Een boottocht van zo’n 2000 kilometer duurt algauw een week. Als je niet de middelen of de tijd hebt voor die onderneming, zijn er gelukkig meerdere YouTube-filmpjes waarin je kan zien hoe het leven daar is.

En als je écht geïsoleerd wil zijn, moet je naar een drijvend stuk ijs 1500 kilometer boven het noordelijkste puntje van Canada. Daar heeft nog nooit iemand voet op gezet, terwijl er al twaalf mensen op de maan zijn geweest.

In de video hieronder kun je alle afzonderingsmogelijkheden bekijken:

Deel
Tweet