sbt2

We weten inmiddels wel dat Donald Trump niet bijzonder feministisch is ingesteld. De achttienjarige Amerikaanse Aria Watson moest voor school een foto-opdracht inleveren, en wilde iets doen met de vrouwonvriendelijke uitspraken van Trump. En dat deed ze, met haar project #SignedByTrump.

Ze maakte daarvoor foto’s van naakte vrouwenlichamen die beschreven zijn met Trumps uitspraken. In een video op haar YouTube-kanaal zegt Watson dat ze wil benadrukken dat wie bang is voor Donald Trump als president, niet alleen is. Ook wil ze zo in beeld brengen hoe kwetsend zijn opmerkingen kunnen zijn. Ze hoopt dat hij de foto’s zelf te zien krijgt.

“Vrouwen moet je als vuil behandelen”

Grab them by the pussy” is misschien wel de bekendste opmerking, uit een gelekt audiobestand van een gesprek met Billy Bush. Maar hij maakt zich veel vaker schuldig aan dit soort uitspattingen: in 1992 heeft hij in een interview met New York Magazine gezegd dat je vrouwen als vuil moet behandelen, en in dit interview zei hij ongevraagd over Heidi Klum dat ze niet langer perfect is.

Bekijk foto’s van #SignedByTrump hieronder:

http://its-me-claire.tumblr.com/post/154276378265/longingforus-signedbytrump-only-a-few-of-the

Deel
Tweet