2

Eerder hadden we het over Instagram, en tepels. En vooral eigenlijk over hoe die twee een nogal moeizame relatie onderhouden, want anders zou het natuurlijk ook wel een klein beetje random zijn.

Instagram vindt het namelijk niet oké als mensen te veel naakte lichaamsdelen prijsgeven op hun foto’s, en vindt het daarbij wél kunnen dat mannen hun tepels in beeld brengen, maar niet als vrouwen dit doen. En dat vinden veel vrouwen weer niet oké.

Ladyparts

Melina DiMarco bijvoorbeeld, een model dat een app heeft ontwikkeld waarmee je naaktfoto’s kunt voorzien van sierlijke illustraties – een soort stickers waarmee vrouwen hun ladyparts kunnen bedekken. En niet zomaar illustraties, maar allerlei kleine verwijzingen naar vrouwelijkheid.

Google Play en de App Store van Apple hebben de app momenteel in de ban gedaan omdat het ‘aanstootgevend’ zou zijn. Daar kan DiMarco zich niet bepaald in vinden, dus is ze een petitie gestart. En verder hebben we gelukkig in ieder geval de Instagram-foto’s nog:

A photo posted by nood (@nood.life) on

A photo posted by nood (@nood.life) on

Let your flowers bloom #breasties. #noodfornude #nipsonnips #perks #genderequality #freethenipple

A photo posted by nood (@nood.life) on

Where my #THINX at? #noodfornude #nipsonnips #perks #genderequality #freethenipple

A photo posted by nood (@nood.life) on

Deel
Tweet