Dit zijn niet de mensen uit het verhaal, maar ze zijn wel Indiaas en trouwende. Afbeelding via

Dit zijn niet de mensen uit het verhaal, maar ze zijn wel Indiaas en trouwende. Afbeelding via

Ajay Munot is een welvarende zakenman uit Aurangabad, een stad ten oosten van Mumbai. Hij had, zoals de Indiase traditie dicteert, geld apart gehouden voor de huwelijksceremonie van zijn dochter. En niet te weinig: hij wilde ongeveer 120.000 euro aan haar bruiloft besteden.

Huizen bouwen

Maar na een voorstel van familie en vrienden, heeft Munot dat bedrag niet aan het huwelijksfeest besteed, maar aan het bouwen van negentig huizen voor daklozen. “We hebben een aantal verantwoordelijkheden tegenover onze samenleving en we hebben geprobeerd daaraan te voldoen. Ik hoop dat dit idee overgenomen wordt door andere rijke gemeenschappen”, zei hij in de New Indian Express.

Laten we het inderdaad hopen. De bruid vond het overigens prima: zij zag het als haar huwelijkscadeau.

Deel
Tweet