Afbeelding: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Afbeelding: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

We zijn er inmiddels allang aan gewend dat Donald Trump wel eens iets tegenstrijdigs roept. Een groep Amerikaanse professoren vermoedt zelfs dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft, en heeft daarom in een brief aan president Obama opgeroepen om Trumps mentale gezondheid te laten onderzoeken.

Narcistische persoonlijkheidsstoornis

De psychiatrische wetenschappers denken dat Trump een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat kenmerkt zich onder andere door de eigenschap slecht tegen kritiek te kunnen – goh, waar herkennen we dat van?

De drie maken zich vooral zorgen omdat Trump straks de enige op de wereld zal zijn met toegang tot de nucleaire codes, waarmee hij kernwapens kan lanceren. Zijn regering kan tegen zo’n lancering protesteren, maar als hij echt een narcist is, zal hij zich daar weinig van aantrekken.

De briefschrijvers zijn overigens lang niet de enige wetenschappers die zich zorgen maken. Bekijk hieronder bijvoorbeeld een interview met een klinisch psycholoog over Trumps mentale gesteldheid:

Deel
Tweet