screenshot-2017-01-03-12-33-57

Nieuw York heeft een nieuwe metrolijn: de 2nd Avenue Subway. En er is kunst: op verschillende stations is het werk te bezichtigen van bijvoorbeeld Vik Muniz en Chuck Close. Van de eerste is het werk Perfect Strangers te zien, een serie portretten van echt bestaande New Yorkers.

Het was de bedoeling om een afspiegeling te laten zien van de New Yorkse bevolking. Dus zit er ook een homostel bij – het gaat om een zekere Thor Stockman (60) en Patrick Kellogg (47). “Alsof je de loterij wint,” zei Stockman tegen Associated Press. “Al vindt een deel van me het ook jammer dat is dat dit nog altijd opmerkelijk moet zijn.”

Kunstgeschiedenisexpert Jonathan David Katz benadrukt bij datzelfde Associated Press dat het homoseksualiteit ook juist normaliseert: “Homoseksualiteit is niet het hoofdthema van dit werk, maar het maakt deel uit van het geheel. Juist door het zo te naturaliseren is de boodschap alleen maar krachtiger.”

Deel
Tweet