screenshot-2017-01-05-13-00-05

Voor de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump, is Twitter een belangrijke manier om zijn visie te etaleren. Nu is die visie soms wat lastig te achterhalen, omdat hij weleens dingen zegt die elkaar tegenspreken – eerst beweerde hij bijvoorbeeld dat klimaatverandering een Chinees complot is, later ontkende hij dat ooit te hebben gezegd.

Ook tweette hij geregeld over zijn zorgplannen. Hij zou níet bezuinigen op sociale zekerheid en de programma’s Medicare en Medicaid, zei hij een keer stellig. Inmiddels lijken die plannen 180 graden te zijn gedraaid.

Best maf, want het staat toch echt op zwart en wit. In een tweet weliswaar, maar je kunt het zo teruglezen. Dus ja, waarom zou je dat bewijs dan ook niet gewoon gebruiken? Oud-presidentskandidaat Bernie Sanders dacht er het zijne van, en nam een levensgrote uitsnede van deze tweet mee naar de Amerikaanse Senaat. Trump kan twee dingen doen, zei hij erbij: of hij zorgt ervoor dat er inderdaad niet wordt gesneden in de sociale voorzieningen- en verzekeringen, of hij geeft toe dat hij heeft lopen jokken.

screenshot-2017-01-05-13-00-05

Tot dusver deed Trump geen van beide. In plaats daarvan noemde hij Obamacare een bende, en een tweet verderop (ironisch genoeg) een leugen:

Of de actie van Sanders enige impact heeft valt te betwijfelen. Wel heeft het in ieder geval tot genoeg inspiratie geleid voor photoshoppers – er zijn natuurlijk nog veel tweets dingen waar je Trump op kunt aanspreken. Of andere mensen.

Deel
Tweet