Screenshot via

Screenshot via

Het is geen groot geheim dat adverteerders dankbaar gebruik maken van de informatie die je over jezelf prijsgeeft op bijvoorbeeld Facebook. Daarmee hebben we het over basisinformatie, maar ook over je gedrag – wat je leuk vindt en deelt bijvoorbeeld, tot de inhoud van je foto’s aan toe. Facebook is vrij aardig in staat om objecten en personen op foto’s te herkennen.

Facebook hangt labels aan je foto’s, zoals het aantal personen dat zichtbaar is en waar ze mee bezig zijn. Met een nieuwe extensie voor Chrome of Firefox kun je ook zelf zien welke dat zijn: de Show Facebook Computer Vision Tags. Vaak gaat dat om vrij algemene dingen, zoals binnenshuis en buitenshuis, of lucht en water. Maar naarmate het specifieker wordt – als je interessante sporten beoefent bijvoorbeeld, of originele hobby’s hebt als theepotten verzamelen, zal ook jouw dataprofiel des te nauwkeuriger zijn.

De extensie vind je hier.

Deel
Tweet