Beeld: PROOF Wearable, via

Beeld: PROOF Wearable, via

Wanneer je in de kroeg een man wat eenzaam op een barkruk ziet zitten en hij naar zijn smartphone staart, kan het zijn dat zijn date te laat is, en hij zijn tijd wat zit te doden met een potje Wordfeud. Of hij dat hij kijkt of hij zijn trein nog kan halen, of checkt wat de weersverwachtingen zijn. Een andere mogelijkheid die je binnenkort in dit rijtje kunt scharen, is deze: de beste man checkt even zijn alcoholpromillage. Opdat hij weet of hij nuchter genoeg is om nog zelf naar huis te rijden.

Dat wil zeggen: mits deze meneer een armband van PROOF om heeft, die via de huid alcoholmoleculen kan meten.

wristband_description-01

Dankzij een elektrochemische sensor is het alcoholpromillage vervolgens te zien op de telefoon, via de bijbehorende app voor de Android of iOS. Die app heeft ook de mogelijkheid om van anderen te zien wat hun alcohol-level is – mits dat wederzijds geaccepteerd is – wat je het glashard bewijs geeft wanneer je vindt dat je partner even wat minder diep in het glaasje moet kijken. Al komt dat wel een tikkeltje controlfreakerig over, wellicht.

Print

Het National Institute of Health heeft 100.000 dollar in het project gestoken, staat te lezen op de website van de ontwikkelaars. De bedoeling is dat de wearable dit jaar nog op de markt komt, met een streefprijs van tussen de 100 en 150 dollar per stuk.

proofoao_1-5

Deel
Tweet