1

Wat is het doel van je leven? Stel die vraag aan een willekeurig kind en je krijgt antwoorden als ‘beroemd worden,’ of anders tenminste een vet beroep als dierenarts. Totdat ze er na een tijdje achter komen dat de opleiding tot dierenarts echt megalang duurt en je er een bètapakket voor moet nemen – dan is ‘iets met communicatie’ opeens ook best wel prima.

Glamour Magazine stelde deze vraag aan mensen van vijf tot en met vijfenzeventig jaar oud, en de antwoorden varieerden van serieuze toekomstplannen tot vrij algemene uitspraken zoals ‘gewoon gelukkig zijn.’ Dat laatste, gelukkig zijn, is iets dat zowel jong als oud met grote regelmaat aangaf. Andere uitspraken zijn meer gebonden aan een specifieke leeftijdsperiode – wat in sommige gevallen best interessant is om eens aan je eigen levensverwachtingen te staven. Je hebt nu misschien dít doel, maar zou je dat over tien jaar ook nog hebben?

Bekijk de video-compilatie die hierover is gemaakt hieronder:

Deel
Tweet