Publiek domein, via

Publiek domein, via

Veel mensen die niet in God geloven, maar toch best benieuwd zijn naar wat er zoal in de Bijbel staat, moeten zich door een flinke pil heenwerken met heel wat bladzijdes aan Psalmen, Kronieken en Klaagliederen. En heb je het Oude Testament net gehad, komt ook het Nieuwe opeens nog om de hoek kijken.

Een zekere Zach Weinersmith vond dat allemaal maar overdreven, en daarom stelde hij een tijdje terug een Bijbel samen die ontdaan is van alle franje. The Holy Bible: Abridged Beyond the Point of Usefulness is een Bijbel, maar dan met tamelijk korte hoofdstukken. Of zeg maar gerust, héle korte:

x

Je kunt er van alles van vinden, maar het lijkt redelijk accuraat de lading van onze wereld dekken – het gedeelte tussen ‘but’ en ‘up’ is zelfs nog vrij actueel. Benieuwd naar de verdere inhoud van het boek? Kijk dan hier. Overweeg je het te kopen? Dat kan, kost je alleen twaalf dollar.

Deel
Tweet