rain-1479303_1280
Screenshot via

Screenshot via

Vrijdag 4 februari, iets voor half negen. Het NOS Journaal nadert zijn einde, en het weerbericht is in aantocht. Even kijken wat Rob Trip nóu weer als bruggetje heeft verzonnen.

Het laatste item gaat over alle verschillende Europese versies van het Trump-filmpje van Arjen Lubach – iets waar de NOS overigens zelf de vorige dag ook al gewoon verslag van had gedaan, en met hen nog veel meer.

“En dan het weer, Gerrit, wordt dat gewéldig?” vraagt Trip aan weerman Gerrit Hiemstra. “It’s gonna be great,” antwoordt Hiemstra quasi-overtuigd. “Not perfect, but great.”

Kromme tenen

Leuk geprobeerd, maar eigenlijk is het net zo tenenkrommend als een schoen die twee maten te klein is. Neem dan een voorbeeld aan het twitteraccount van The Straits Times, een krant uit Singapore.

Het is natuurlijk vrij random om een weerbericht af te sluiten met de notie dat lichtzwaarden een geluid maken dat klinkt als ‘warm.’ Maar is een weinig originele verwijzing naar de Amerikaanse president dat eigenlijk veel minder? Precies.

Het grote verschil tussenbeide is dat degene die dit account beheert zichzelf niet al te serieus neemt. En dat is eigenlijk best verfrissend:

Deel
Tweet