Screenshot 2017-02-13 10.37.01

Er zijn van die mensen voor wie het glas eerder halfleeg dan halfvol is. Mensen die opmerken wanneer het een hele dag regent, maar zwijgen wanneer de zon schijnt. Mensen die bij iedere gelegenheid in de slachtofferrol kruipen, de vinger wijzend op De Ander. Mensen voor wie de wereld één grote hel is.

Emo’s?

Of ik het heb over emo’s? Welnee, die zijn meestal hartstikke gezellig. Ik heb het meer over die figuren die je de laatste tijd nog wel eens in de westerse politiek aantreft. Mensen die de wereld veel zwartgalliger proberen te laten overkomen, om daar vervolgens zelf beter van te worden.

Maar we snappen de verwarring. Eigenlijk lijkt de tekst die Donald Trump bijvoorbeeld op Twitter uitkraamt best op de lyrics van die emotionele tienerliedje van de laatste decennia. Dit soort. Als je een stel tweets aan elkaar plakt, er een wat donker muziekje onder zet en een hese jongensstem dit quasi-sentimenteel ten gehore brengt, merk je eigenlijk nauwelijks een verschil. Luister maar:

Deel
Tweet