https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage384463fd1c1921-042b-4a6b-b7cd-278b4a2dbf81

Stel dat je een flinke tijd moet doorbrengen in het ziekenhuis, en je directe omgeving weinig opbeurend te noemen is. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten (of liggen, je bent ten slotte in een ziekenhuis), maar je kunt er ook het beste van proberen te maken.

Zoals de 83-jarige Joan Holland, die al een jaar in het ziekenhuis van New Jersey ligt. Ze schildert al haar hele leven, en besloot dit tijdens haar ziekenhuisverblijf gewoon voort te zetten. Het resultaat: vijftien schilderijen die ze aan familie en andere patiënten schenkt. En niet zomaar schilderijen, maar zeer kleurrijke – een betere afspiegeling van haar optimistische houding is nauwelijks denkbaar.

Haar kleindochter Jill Sobocinski tweette een foto van deze levensvreugde, en men was niet te beroerd om dit stukje positiviteit nog verder te verspreiden:

Deel
Tweet