Foto: b_earth_photos, CC BY 2.0.

Foto: b_earth_photos, CC BY 2.0.

Sommige mensen zien Valentijnsdag als het moment om mensen die Valentijn heten te vragen hoe het is om Valentijn te heten, en of ze die vraag vaak krijgen op Valentijnsdag. Andere mensen hechten er waarde aan om even een extra lief berichtje aan zijn of haar geliefde te sturen, en wéér andere mensen gaan in een hoekje zitten huilen omdat ze al jaren single zijn.

Een mogelijke uitkomst voor die laatste groep zijn datingapps. Al staat lang niet iedereen daar even positief tegenover: apps als Tinder en Happn zouden oppervlakkig zijn, of zelfs een bedreiging vormen voor ons gevoel voor romantiek of de mate waarin we elkaar trouw zijn.

Een middel

Je kunt het ook anders bekijken. Datingapps zijn in feite gewoon een middel om met elkaar in contact te komen, maar anders dan alle andere methodes die we de afgelopen eeuwen daarvoor hebben gebruikt, een nogal efficiënte. En inderdaad: voor bepaalde mensen is dat een uitnodiging om direct over te gaan tot de orde van de dag (dit dus).

Maar niet voor iedereen. Het is een relatief simpele en snelle manier om iemand te ontmoeten, maar als die ontmoeting eenmaal heeft plaatsgevonden begint het grote werk pas echt. En zoals in deze video van The Verge wordt uiteengezet, heeft de geschiedenis uitgewezen dat datingapps wel degelijk vaak aan de basis liggen van succes in de liefde:

Deel
Tweet