Screenshot 2017-02-17 11.33.13

Het is niet moeilijk om te bewijzen hoe mooi Nieuw-Zeeland is. Op een originele manier laten zien hoe mooi het land is, is al een stukje lastiger.

Dat bedacht ook de Indische fotograaf Akhil Suhas zich toen hij het land bezocht. Zijn oplossing: op iedere foto die hij tijdens zijn reis zou schieten, moest een Gandalf te zien zijn. Gandalf als reisleider, die wel eventjes laat zien waar de meest adembenemende plekjes van Nieuw-Zeeland te vinden zijn.

Suhas kreeg het idee voor deze serie toen hij voor de vijfde keer een film uit de Lord of the Rings-trilogie terugkeek, die grotendeels in dit land is opgenomen. De kleine Gandalfjes zijn niet gefotoshopt – hij vroeg telkens aan voorbijgangers of ze zich even als de tovenaar wilden aankleden, inclusief hoed en staf. En eerlijk is eerlijk: de bergen en vergezichten zien er met zo’n tourguide nog een stuk overweldigender uit:

Deel
Tweet