Nederland wordt steeds onveiliger, terreuraanslagen zijn een belangrijke bedreiging voor ieders veiligheid en de maatschappelijke saamhorigheid neemt steeds verder af. Het zijn maar een paar van de beweringen die politieke partijen dit jaar hebben gedaan om aan te geven dat het fout gaat in ons land. Maar het gaat helemaal niet fout, zeggen de oprichters van de website stemmingmakerij.net. Zij hebben uit protest een overzicht gemaakt van hoe goed het eigenlijk met ons land gaat. Want, zo is de boodschap, angst moet het niet winnen van de feiten.

Terroristische aanslag
Wat gaat er dan zo goed? Nou, je hebt allereerst waarschijnlijk een grotere kans om overreden te worden door een dronken boer op een traktor dan dat je overlijdt bij een aanslag. Het percentage Nederlanders dat is overleden door een terroristische aanval is namelijk 0,0004%. Toch fijn om te weten.

We leven sowieso in een hartstikke veilig land. Nederland behoort tot de Europese landen met de minste moorden en het aantal geregistreerde misdrijven daalt ook al jaren. Daar komt nog bij dat we de grootste afname van werkloosheid hebben sinds tien jaar, én Nederland is een van de tien gelukkigste landen ter wereld.

Optimistisch
We zijn bovendien een stuk socialer dan je zou denken. Nergens in de Europese Unie wordt er meer aan vrijwilligerswerk gedaan dan bij ons, 57% van de Nederlanders om precies te zijn.

Als je al die cijfers zo onder elkaar ziet, is het toch best lastig om niet een beetje optimistisch te zijn over ons landje.

Deel
Tweet